Khutbah Idul Fitri Bahasa Sunda: Lebaran nu Berkah

Khutbah I الله أكبر، الله أكبر، الله أكبر، الله أكبر، الله أكبر، الله أكبر،الله أكبر، الله أكبر، الله أكبر الله أَكْبَر كَبِيْرًا وَالْحَمْدُ لِلّهِ كَثِيْرًا وَسُبْحَانَ اللهِ بُكْرَةً وَأَصِيْلًا. لَا

Read More

Pasantren Dina Sastra Sunda

Ku ATEP KURNIA PASANTRÉN geus lila ayana di Tatar Sunda. Numutkeun Ékadjati (2004), pasantrén mimiti nu diadegkeun di Tatar Sunda téh nyaéta pasantrén anu dibuka tur diluluguan ku Sunan Gunung

Read More

Manakiban jeung Pangaosan Layang Séh

Diposting Oleh Aditia Gunawan Julian Millie AYA hiji tokoh Islam nu pohara sohorna dina tradisi agama Islam di Tatar Sunda. Jenenganana Abdul Qadir al-Jaélani. Ieu tokoh nu pupus di Bagdad

Read More

Antara Panca Islam, Panca Sila Jeung Panca Wa

Ku Asep Hulwani* Panca Islam hartina rukun Islam anu lima anu jadi pondasina kaislaman, ngadeg jeung runtuhna kaislaman hiji jelema gumantung kana dilaksanakeun jeung henteuna rukun Islam anu lima ieu.

Read More

Khutbah ‘Idul Fitri: Tilu Ancaman anu Matak Ngahalangan Bisana Asup ka Syurga

أَلله‘ أَكْبَرْ ألله أكبَرْ ألله أكبَرْ ألله أكبَرْ ألله أكبَرْ ألله أكبَرْ ألله أكبَرْ ألله أكبَرْ ألله أكبَرْ لَااِلَهَ اِلاالله ألله أكبَرْ ألله أكبَرْ وَلِلهِ الْحَمْد.أَلحَمْد‘ للهِ اْلمُنْعِمِ عَلَى مَنْ

Read More

Khutbah Jum'ah : KADE ULAH KABENGBAT

Oleh:[break]KH Deden H Muzhoffar[break]Rois Syuriah MWC NU Kec Banjaran/ Pangasuh Pondok Pesantren Darul Hikam Banjaran Kab. Bandung خُطبَةُ الأُولى أَلحَمدُ ِللهِ الَّذِي أَرسَلَ رَسُولَه بِالأيَاتِ البَاهِرَةِ ، وَفَضَّلَه عَلَى المَقَامَاتِ

Read More